Kennisbank

In onze Kennisbank kunt u zelf zoeken in onderzoeksrapporten, publicaties en artikelen over Chronisch Ziek & Werk.

Wat wilt u weten?

Zoek in de kennisbank

Project Chronisch Baanbehoud

Kosteloos aanbod voor bij A+O metalektro aangesloten bedrijven

Is uw bedrijf aangesloten bij de Stichting A+O Metalektro? Dan kunt u als werkgever concrete ondersteuning krijgen bij het duurzaam inzetbaar houden van chronisch zieke medewerkers. De uitvoering van dit project is in handen van de NPCF. En niet onbelangrijk: het aanbod is voor bij A+O aangesloten bedrijven en hun medewerkers kosteloos is.
Lees meer

Ervaringen

Praktijkverhalen van chronisch zieken in de metalektro

Meer ervaringen

Special ‘Buitenstaanders’

Lees hier de special ‘buitenstaanders?’ Hierin belichten we het duurzaam aan het werk helpen en houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder ook chronisch zieke werknemers vanuit verschillende invalshoeken. Zo hebben we gesproken met staatssecretaris Jetta Klijnsma, tekenen we het verhaal op van een ervaringsdeskundige, komen er best practices aan bod en gaan we in op interessante projecten uit het Sectorplan Metalektro waaronder het project “chronisch baanbehoud” dat zich richt op de duurzame inzetbaarheid van chronisch zieke werknemers.

Ervaringsdeskundigen

Onderdeel van het project chronisch baanbehoud is contact met ervaringsdeskundige adviseurs. Zij helpen u graag om chronisch zieke medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en met alle mogelijke vragen omtrent een chronisch zieke medewerker.

Lees meer